Rose Rock Veterinary Hospital & Pet Resort
Norman, Oklahoma

Challenges
An existing veterinary clinic was lacking in space to serve an expanding client base, as well as space to provide new pet care technology. Further, the mixture of different animals required separation of certain functions.

Solutions
The building front was expanded to create more physical space. From there, space was repurposed to accommodate different components of the practice, from dogs to cats, physical therapy to radiation, check-in to retail. Vaulted ceilings accompanied by natural finishes, created a natural “outdoor” feel that welcomes and serves.

 


 

Syrup
Norman, Oklahoma

Challenges
A new dining concept, featuring a holistic approach to breakfast and lunch, purchased property in a downtown “Main Street” area. A 25 foot wide by 150 foot long space created the challenge of avoiding a shotgun approach, while taking advantage of all natural light, provided only at front and back building facades.

Solutions
The front space, 20’ wide, incorporated banquet seating to maximize seating and give this area a feeling of width. Thirty feet in, the dining area expanded to full width and though light filled, created a more intimate dining experience.

Recycled materials – brick, repurposed shipping pallets – created an interior veneer juxtaposed against the use of bright colored booths, recycled lighting fixtures, and neon art.

 


 

La Baguette Restaurant
Norman, Oklahoma

Challenges
A 5,000-square-foot bakery and bistro located on the west side of Norman, Oklahoma.

Build out a plain, newly constructed retail space to create a contemporary European café look and feel. Invite coffee shop and lunch patrons during the day; transform to fine dining establishment in the evening.

Solutions
Created visually and physically distinct areas for bakery/coffee shop, wine bar and fine dining. Imparted a sense of casual elegance with sensual curves, oversized booths, a floating ceiling and large, wood-louvered windows. Used natural and modern industrial elements such as wood, steel, glass and rich fabrics.

 


 

Vito’s Ristorante
Oklahoma City, Oklahoma

Challenges
Town Tavern, a landmark on Campus Corner in Norman for decades, had been abandoned. The once popular diner was in disrepair, and modifications over time had robbed it of its integrity.

Solutions
A complete restoration of the exterior, exposing historical architectural elements long obscured from view, drove both the exterior and interior renovation. Re-establishing the original full height store front and transoms created sunlight filled interior. Dining was kept to the perimeter of the building, while kitchen, storage, and bathroom functions were moved to the interior. Vito’s prototype drove color and material selections, giving a local icon new life.